)

Ibiškování

mám pár oblíbených receptů...

recepty jsou velice rychlé,za necelou hodinu máte hotovo :)

-----------------

MÍŠA ŘEZY

 

suroviny na piškot -

  1. 25 dkg polohrubé mouky + prdopeč
  2. 15 dkg cukr krystal + vanilkový cukr
  3. 4 celé vejce
  4. 8 lžic horké vody
  5. špetka soli
  6. 1 dcl oleje

-------------------------------

Do mísy dáme 4 celá vejce,cukr,vanilkový cukr a 8 lžic horké vody.

Vše vyšleháme ručním šlehačem tak,až pěna zbělá ( asi 6 minut ) poté přidáme 

polohrubou mouku s práškem do pečiva + olej a jemně vše zašleháme ( obrátky 1 ) Kdyby pěna s moukou spadla,tak to je špatně.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané ( může být hrubá mouka a nebo kokos ) formy,pekáče s vyššími hranami. Já vymazávám Herou.

Pečeme při 200°C asi 10 minut. Zda je těsto upečené,vyzkoušíme špejlí. A pozná se to taky podle toho,že se těsto začne odchlipovat od okrajů pekáče a jako by trochu spadne a zrůžoví.

Já mám horkovzduch a tak mě se vše peče rychleji. Piškot se musí péct rychle aby nebyl pak

suchý,proto se dává na 200°C do předehřáté trouby.

 

Poté si připravíme krém -

  1. 2 - 4  tvarohy plnotučné
  2. 20 dkg cukr krupice + vanilkový cukr
  3. 1.celé máslo a nebo Zlatá Hana 
  4. citon.kůra

 -------------------------------

Do mísy dáme všechny tvarohy, cukr,máslo ( to musí být povolené) a vyšleháme.

Krém natřeme na vychladlý piškot a polejeme čokoládou.

Čokoládu si dáme rozpustit do kastrolku,který máme nad dalším kastrolem s horkou vodou a

přidáme k němu 150 gramů másla. Vše vymícháme do hladka a nalijeme na tvarohový krém.

Hotové Míša řezy dáme ztuhnout do lednice.

 

Piškot je univerzální,hodí se na dorty,řezy...

 

 

Míša řez

málem jsem řez nestačila ani vyfotit..pomalu mi ho celý snědly :)

 

 

 

 

 

 



MARGOT ŘEZY

 

piškot

  1. 25 dkg polohrubé mouky + prdopeč
  2. 15 dkg cukr krystal + vanilkový cukr
  3. 4 celé vejce
  4. 8 lžic horké vody
  5. špetka soli
  6. 1 dcl oleje

 

krém -

  1. vanilkový puding
  2. cukr + vanilkový
  3. mléko podle návodu
  4.  

1. kelímek zakysané smetany + vanilkový cukr

1 Margotka  

---------------------------------------

 Těsto na piškot vyšleháme ,viz první recept.Vylijeme do vysypaného vyššího plechu a navrch piškotu nalejeme uvařený puding. Pečeme asi 25 minut při 180°C a napovrch vychladlého piškotu natřeme ještě zakysanou smetanu s cukrem.

Nakonec ještě nastrouháme Margotku,kterou jsme si nechali v lednici ztuhnout.

Kdo má rád tmavé ,může dát čokoládový puding..

 

 

jiný typ řezů 

 

 



CITRÓNOVÁ BABETA

 

Udělat piškot podle prvního návodu a přidat do těsta 1 celý bio citrón s kůrou.

Pečeme při 180°C asi tak 25 minut ,to když se těsto dá do vyšší formy.

Na plechu se piškot peče při 200°C asi tak 10 minut.

A navrch můžeme udělat polevu s citronové šťávy a mletého cukru,vyšleháme do tuha a polijeme piškot.Dáme ztuhnout do lednice.

 

 

jiný typ 

 

 

 

 



KIWI ŘEZY

 

Piškot udělat podle prvního návodu.

Krém-

  1. šlehačka 30%
  2. zakysaná smetana 2 kelímky
  3. 2. cukry  vanilkové 

 Šlehačku ušlehat a do ní přimíchat zakysanky s cukrem.

Na vychladlý piškot natřít krém ze šlehačky.

Navrch poklást kiwi nakrájené na plátky a zalít buď želatinou od Oetkra a nebo udělat -

0,5 l vody

2 vanilkové pudinky

100g cukru,

2 kiwi prášky

Vše uvařit jako puding. Nalít na ovoce a hned dát do lednice schladit.

 

 

 

 



HRABĚNČINY ŘEZY

 

  1. 250g. HRUBÉ MOUKY
  2. 250g. HLADKÉ MOUKY
  3. 200g. MLETÉHO CUKRU
  4. 1 VANILKOVÝ CUKR
  5. 2 CELÉ VEJCE
  6. 250g. Zlatá Hana
  7. citónová kůra z Bio citronu

1 Kg. jablek + vanikový cukr + skořice.

-----------------------------------------

Všechny suroviny smícháme dohromady až nám vznikne trochu lepivé těsto.Menší čtvrtinu dáme do sáčku a do lednice schladit,aby se těsto pak dalo strouhat. Těsto se namačká na nevymazaný plech.

Okrájíme si jablka ,nastrouháme je a rozprostřeme po celém obvodě plechu.Pak na dochucení dát Vanilkový cukr a skořici + citronovou kůru.

Z lednice vyndat vychlazené těsto a  nastrouhat ho na hrubém struhadle na jablka.

Pečeme při 180°C asi 25 minut. Já peču tak 21 minut s vrtulí :)

Někdo ještě dává nasekané ořechy + bílkovou pěnu.Já ne,poněvadž mám alergii na ořechy :(

 

       

nachystané řezy na pečení 

 

   

upečené řezy

 



PIŠKOT SE ŠLEHAČKOU A ZAKYS.SMETANOU

 

  1. 1 ŠLEHAČKA​ 33%
  2. 1 VELKÁ ZAKYSANÁ SMETANA  15%
  3. 2 VANILKOVÉ CUKRY bio a nebo kupované
  4. KRUPICE CUKR
  5. 1.Margotka + hořká čokoláda

-------------------------------------

UPÉCT KLASICKÝ PIŠKOT ( RECEPT NAHOŘE ) nechat vychladit.

Vyšlehat  1 šlehačku s vanilkovým cukrem. 

Vyšlehat 1 zakysanou smetanu s vanilinovým cukrem,přidat šlehačku ,opatrně zamíchat.

Natřít piškot a napovrch nastrouhat Margotku a hořkou čokoládu

Aby se dobře strouhali,nechat chvíli v lednici.

No a pak vše ještě na chvíli šoupnout do lednice ...

 

    

                                  upečený piškot                                           hotový řez

 

 



zajímavý recept na 

VĚTRNÍK NA PLECH

vše ve videu- 

 


 

další z oblíbených receptů

JABLEČNÝ KOLÁČ 

návod ve videu -

 

 

 

odkazy - 

https://senzacni-dorty.webnode.cz/recepty/

 

 



 

Flag Counter

 

 

 

Nový vzkaz na e-mail
Jméno
e-mail
text
Opište číslo
Žádná data nebo nastavení...